Online Bağış

Avrupa Yetim-Der Arakanlılar İçin Önemli Projeleri Hayata Geçirdi

14-03-2018, 09:00

​Avrupa Yetim-Der, Bangladeş'teki mülteci kamplarında kalan mazlum Arakanlılar için çadır köyü, mescit, güneş enerjili ışıldak ve dikiş atölyesi gibi önemli projeleri hayata geçirdi. UNICEF yetkilileri Avrupa Yetim-Der'e kamptaki Arakanlıların sorunları ile ilgili bilgi verdi.

Avrupa Yetim-Der, hayırseverlerin destekleriyle Arakanlılar için inşa ettiği, içinde mescitlerin de olduğu çadır köyü, aydınlanma ihtiyacı için güneş enerjili ışıldaklar ve dikiş atölyesi gibi projeleri hayata geçirdi.

Myanmar sınırında bulunan Bangladeş’in Cox’s Bazar şehrindeki mülteci kamplarında kalan Arakanlılara yönelik insani yardım çalışmalarında bulunmak üzere bölgeye giden Avrupa Yetim-Der heyeti, yardım faliyetlerini sürdürüyor.

Avrupa Yetim-Der heyeti sevinç gösterileriyle karşılandı

Avrupa Yetim-Der bu kapsamda, mültecilerin sığındığı en büyük kamp olan Kutupalong’da çadır köyü açılışını güvenlik yetkililerinin katılımı ve kampa yerleşen ihtiyaç sahiplerinin sevinç gösterileri eşliğinde gerçekleştirdi.

Cevzet Soysal Mescidi açıldı

En az 8 kişiden oluşan 85 Arakanlı ailenin yerleştirildiği çadır köyünde kadın ve erkekler için birer mescit de hizmete girdi. Mescitlerden birine isim olarak ise ​FETÖ tarafından 1998 yılında infaz edilen Cevzet Soysal'ın adı verildi. Mescidin açılışına Cevzet Soysal'ın oğlu Mücahit Soysal da katıldı.

Çadır köyündeki mescitlerin yanında hayırseverlerin desteğiyle yüzlerce kişinin temiz su ihtiyacını karşılayacak olacak olan  2 su kuyusunun açılışı da gerçekleştirildi.

Güneş enerjili ışıldak ve dikiş makineleri bağışlandı

Kamp bölgelerinde elektrik olmadığından dolayı aydınlanma ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisiyle çalışan ışıldıklar da dağıtılırken Arakanlı mağdur kadınların geçim ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için dikiş makinelerinin olduğu atölyenin açılışı da gerçekleştirildi.

Sağlık ocakları, eğitim ve çadırların sağlamlaştırılması acil ihtiyaç

Avrupa Yetim-Der heyetinin kamp bölgesinde bulunan Birleşmiş Milletler ve Bangladeş askeri yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde acil ihtiyaç olarak, "Çocukların eğitimi, sağlık ocakları ve çadırların sağlamlaştırılması" gerektiği dile getirildi. 

Kamp görevlileri önümüzdeki haftalarda özellikle Arakanlıların bulunduğu kamp bölgelerinde şiddetli bir şekilde etkili olacak muson yağmurlarının başlaması ile beraber, bulaşıcı hastalık barınma ve eğitim alanında ciddi sıkıntıların baş göstereceği bilgisini paylaştı.