Online Bağış

Ramazan 2021

01-03-2021, 16:05

"Ramazan paylaşmaktır, berekettir" sloganı ile Ramazan 2021 projelerini başlatan Avrupa Yetim-Der, Ramazan ayı boyunca Ramazan Kumanyaları, toplu iftarlar, bayramlık hediyeler, yetim giyindirme ve bağışlanan fitre ve zekatların yerlerine ulaştırılması gibi diğer faaliyetlerini de katkılarınız ile tüm hızıyla devam edecektir.

ONLINE BAĞIŞ İÇİN:
"13 Nisan 2021 Salı günü mübarek Ramazan Ayı'nın ilk günüdür. Ramazan ayı oruç ayı olduğu gibi paylaşma ve bereket ayıdır. Muhtaçları anlama ve onlarla Ramazan'ın bereketini maddi ve manevi olarak paylaşabilmenin en güzel vaktidir Ramazan.

"En faziletli sadaka Ramazan ayında verilen sadakadır."  (Tirmizi, Zekat, 28/663)SADAKA'da Bulun

Ramazan, zekâtlarımızı hesaplayıp zekât ve fitrelerimizi ödemeye hazırlandığımız aydır. Ramazan, insanın kendi iç muhasebesini yapabilmesini, başkalarıyla paylaşmayı, aynı iftar sofrasını paylaşmayı öğreten aydır. Çünkü Ramazan'da yapılan hayırlar misli ile Allah indinde kabul olan hayırlardır inşaallah.


FİTRE / Zekat-ul Fitr (10 €)
Fitre her müslümanın Ramazan Ayında vermesi vacip olan sadakadır. Fitre'nin en geç bayram namazından önce verilmesi gerekmektedir.
(Not: Fitre bedellerini ülkelere göre görmek için: FİTRE BEDELLERİ)
FİTRENİ Bağışla


ZEKAT (%2,5)
İslam Dünyasında genelde Ramazan Aylarında verilen Zekat, İslam'ın üçüncü önemli şartıdır/farzıdır. Üzerlerine Zekat'ın farz olduğu her müslüman bu farzı yerine getirerek birikimlerini temizlemektedir. Avrupa Yetim-Der kurum olarak Zekat, Fitre ve diğer Sadakaları kabul etmektedir. (Not: Genel Bilgiler için: ZEKAT)

Zekatlarınızı hesaplamak için: Zekatını Hesapla
ZEKAT'ını Bağışla


TOPLU İFTAR (3 €)
Yetim, mağdur ve mültecilerin toplu bir şekilde iftar edebilme organizasyonudur. Kişi başına 3 € gibi cüzi bir karşılığı bulunan bu organizasyon ile manen yetim, mağdur ve mülteciler ile iftar sofranızı paylaşmış olursunuz.
(Not: Sağlık açısından toplu iftar imkanı olmaması halinde, Ramazan Kumanyası olarak ailelere dağıtılacaktır.)
Bir İFTAR Bağışla


BAYRAM HEDİYESİ (20 €)
Özellikle Yetim çocuklar başta olmak üzere mağdur ve muhtaç çocukları bayram günü sevindirmek için onlara has alınan hediye alma projesidir. Avrupa Yetim-Der, gelen bağışlar ile çocukların bayram sevincine katkı sunacaktır.
Bir BAYRAM HEDİYESİ Bağışla


YETİM GİYİNDİRME (35 €)
Özellikle Yetim çocuklar başta olmak üzere mağdur ve muhtaç çocukların bayram öncesi giyindirilme projesidir. Avrupa Yetim-Der, gelen bağışlar ile çocukları mağazalara götürüp bayramlık elbise ve ayakkabı alımını gerçekleştirecektir.
Bir YETİMİ Sevindir


GIDA PAKETİ / RAMAZAN KUMANYASI (40 €)
Ramazan Kumanyası, bir ailenin temel gıda ihtiyaçlarını barındıran bir gıda paketidir. Avrupa Yetim-Der, bağışlayacağınız Ramazan Kumanyalarını aciliyeti öncelikli bölgelerde Ramazan Ayında dağıtacaktır. 
GIDA PAKETİ Bağışla


SADAKA
"En faziletli sadaka Ramazan ayında verilen sadakadır." Hadis-i Şerif gereği vermek istediğiniz tüm sadakaları gönül rahatlığı ile Avrupa Yetim-Der'e bağışlayabilirsiniz. Hayırsever ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi gören kurumumuz, hayırlarınızı Ramazan boyunca aciliyeti öncelikli bölgelere ulaştıracaktır.
SADAKA'da Bulun


KEFARET / FİDYE
Ramazan Ayında oruç tutamayacakların ödemesi gereken oruç fidyesidir. Miktarı gün başına bir fitredir. Avrupa Yetim-Der kurum olarak oruç kefaret ve fidyesini kabul etmektedir.
KEFARET veya FİDYE'ni Bağışla


Avrupa Yetim-Der olarak yapmış olduğunuz ve yapacağınız tüm hayırların Allah (cc) indinde misli ile karşılık bulmasını temenni ediyor, şimdiden Ramazan Ayının tüm insanlık alemine ve bilhassa tüm müslümanlar için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah (cc)'dan niyaz ediyoruz."

Avrupa Yetim-Der Genel Merkez
01 Mart 2021